Více o sushi

KVALITNÍ SUSHI  vs  LEVNÉ SUSHI


....přichází " boom" sushi barů, rádi bychom si řekli KONEČNĚ!

Bohužel, místo sushi barů a sushi restaurací se vyrojily tzv. sushi fast foody, které s opravdovým kvalitním sushi nemají mnoho společného a spíše připomínají čínskou restauraci s nabídkou sushi.
Boom sushi je podobný jako na přelomu 80/90 let byl boom pizzy a lidé vybírali dlouho podle ceny, ale za pár let zjistili, že je pizza a PIZZA. Teď už každý ví, co je to pravá pizza a proč stojí jiná než mražená pizza ze supermarketu.
Stejně tak se liší kvalitní sushi z drahých výběrových ryb od sushi u benzínky nebo v čínských fast foodech.
Nechceme Vás odrazovat ani odsuzovat, ale ukázat Vám rozdíl.
Je velmi pravděpodobné, že 5-ti hvězdičková japonská restaurace v luxusním hotelu (http://www.britanniahotels.com/) Vám nabídne kvalitnější sushi a sashimi než Váš oblíbený supermarket nebo sushi fast food řetězec. Po celé Evropě se objevuje více a více míst s levnou nabídkou sushi. Zkuste jedno a pak jej porovnejte s restaurací, ve které sushi chef připraví čerstvé delikatesy přímo před Vámi. Uvidíte a okusíte rozdíl.

výhody kvalitního sushi, sushi baru:

100% kvalita ryb
je to jednoduchý vzorec, kvalitní výběrové ryby = vyšší cena, všechny čerstvé ryby u nás mají
certifikát původu, který nám dokládá dodavatel

velmi pestrý výběr z ryb
máte možnost ochutnat takové delikatesy jako kaviár, grilovaného úhoře, mušle Sv. Jakuba,
mořského vlka, halibuta ap., tohle většinou u levného sushi  vůbec v nabídce nenajdete

kvalitní proškolená obsluha
přístup k hostům je jedním z hlavních měřítek u nás, přejeme si, aby jste se u nás cítili příjemně.
Obsluha Vám ráda poradí s výběrem sushi, doporučí Vám naše novinky nebo výhodné sushi sety.

decentní příjemné prostředí
ano, i prostředí dělá své. Jinak si vychutnáte sushi v sushi baru nebo restauraci, v příjemném
pohodlném prostředí za poslechu relaxační hudby a jinak v obchodním domě plném lidí za
poslechu vánočních koled a vrzajícího eskalátoru.

Pokud Vás to stále nepřesvědčilo, přijměte naše pozvání na nedělní HAPPY HOUR, kdy za cenu
čínských napodobenin můžete ochutnat originální a kvalitní sushi jen z těch nejlepších surovin.

 

Jaké základní druhy sushi existují a podle čeho se dělí?


Sushi nigiri – syrová nebo vařená ryba na válečku rýže 

 

 Maki sushi – rolky zabalené v řase nori s rýží a rybou nebo jinou surovinou, např. zeleninou

 
Temaki sushi – kornouty z řasy nori, plněné rýží a rybou nebo zeleninou, nejjednodušší forma sushi

 


Sashimi – plátky syrových ryb servírované s ozdobami ze zeleniny bez rýže,
kterou je možno podávat zvlášť v misce

 


 
Chirashi sushi – je obdoba sashimi podávané v misce s rýží

 

 
základní sushi rýže
 
1kg japonské rýže(dnes již běžně k sehnání) 0,1 dcl octa sůl podle chuti cukr na dochucení do sladkokysela

příprava:
klasickým způsobem uvařte rýži, která by měla být lepivá, ale ne rozvařená.Svařte ocet s cukrem a solí, nechte vychladnout a poté vmíchejte do uvařené rýže, která si tak uchová svou schopnost držet tvar.Takto připravená rýže se pak používá k přípravě jednotlivých typů sushi.